matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wysokość trójkąta prostokątnego
1:
Oblicz wysokość trójkąta prostokątnego o przyprostokątnych 16 i 12, przeciwprostokątna wynosi 20. Jaki jest wzór na wysokość?
17 mar 16:46
Aga1:
1
P=
*a*b
2
Lub
1
P=
c*h
2
1
1
*20*h=
*16*12
2
2
Oblicz h
17 mar 17:36