w trapezie równoramiennym
Kozaaa! : . W trapezie równoramiennym kąt ostry przy podstawie ma miarę 45 stopni, a długość ramienia
wynosi 8 cm. Na krótszej podstawie zbudowano trójkąt równoboczny, którego bok ma długość równą
długości tej podstawy. Otrzymano pięciokąt o obwodzie (34 + 8\sqrt{2} ) cm. Oblicz pole
trapezu.
Prosze o pomoc!
17 mar 16:26
?: ,,Na krótszej podstawie zbudowano trójkąt równoboczny,'' a nie na dłuższej bo tak to nie
rozumiem
17 mar 16:32
Aga1:

c=4
√2
Ob=3b+16+8
√2
b=
17 mar 16:33