matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okręgi
klaudia:
wykaż że okręgi o równaniach x
2
+y
2
=1 i (x−3)
2
+y
2
=4 są styczne
17 mar 16:08
Aga1:
Okręgi są styczne zewnętrznie, jeśli r
1
+r=IS
1
S
2
I S
1
=(0,0) r
1
=1 S
2
=(3,0), r
2
=2 IS
1
S
2
I= dokończ
17 mar 16:16
klaudia:
dzięki
17 mar 16:18