matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
Andzia:
Proszę o pomoc...
Podstawą ostrosłupa A B C D S jest rąb A B C D o boku dł 4 cm,kąt A B C rąbu ma miarę 120 stopni,oraz I AS I=I CS I=10 I BS I=I DS I Oblicz sinus nachylenia krawędzi BS do płaszczyzny podstawy ostrosłupa.
17 mar 15:38
Aga1:
Rąb drzewo. romb−−to czworokąt...
17 mar 16:36