matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostrosłup
Ala:
Dany jest czworościan foremny o krawędzi podstawy dł 2 cm. Oblicz: a)Objętośc czworościanu b)pole całkowite
17 mar 15:24
pomagacz:
boki to trójkąty równoboczne
a
2
√
3
P
c
= 4*P
p
= 4*
= a
2
√
3
4
H = ?
2
x =
h
3
a
√
3
h =
2
H
2
+ x
2
= a
2
17 mar 15:31