LICZBY ZESPOLONE
PP: WYKONAJ DZIAŁĄNIA (liczby zespolone)
(1−3i)+(4−5i)
(√7−√3i)*(√7+√3i)
17 mar 15:22
Krzysiek: a) 5−8i
b) (a−b)(a+b)=a2 −b2
wiedząc, że i2 =−1
otrzymujemy: (√7)2−(√3i)2 =7+3=10
17 mar 16:28
Kozaaa! : . W trapezie równoramiennym kąt ostry przy podstawie ma miarę 45 stopni, a długość ramienia
wynosi 8 cm. Na krótszej podstawie zbudowano trójkąt równoboczny, którego bok ma długość równą
długości tej podstawy. Otrzymano pięciokąt o obwodzie (34 + 8\sqrt{2} ) cm. Oblicz pole
trapezu. pomocyyy!
17 mar 16:29