matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wysokosc graniastoslupa
kocica:
zad. Krawedz podstawy graniastoslupa prawidlowego trojkatnego ma dlugosc 2, a jego objetosc jest rowna 2√6. Wysokosc tego graniastoslupa wynosi ? Ma wyjsc 2√2 pomoże ktoś
? prosze
17 mar 14:34
kocica:
17 mar 19:11
Beti:
V = P
p
*H
a
2
√
3
4
√
3
gdzie P
p
=
=
=
√
3
4
4
czyli: 2
√
6
=
√
3
*H /:
√
3
− dalej próbuj sama
17 mar 19:28