matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrag
smyk:
dany jest okrąg o równaniu (x+3)
2
(y+2)
2
=16 . długość tego okręgu jest równa...?
17 mar 11:28
Aga1:
r
2
=16 r= Ob=2πr=
17 mar 11:51
smyk:
4
17 mar 12:07
Aga1:
r=4, a obwód ile?
17 mar 12:09