matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie maturalne
Maga:
2−n
dany jest ciąg określony wzorem a
n
=(−1)
2
n=1,2,3...
n
2
oblicz a
2
a
4
a
5
17 mar 11:25
Aga1:
Jeśli masz obliczyć a
2
, to wszędzie zamiast n wpisujesz 2 i liczysz
2−2
a
2
=(−1)
2
=1*0=0
2
2
Licz dalej.
17 mar 11:53