prawdopodobieństwo
ktoś: jeszcze raz proszę o pomoc. mamy dwie grupy uczniów . w grupie I są 4 dziewczynki i 3 chłopców
, w grupie II 2 dziewczynki i 5 chłopców . rzucamy raz symetryczną kostką jeśli wypadnie
liczba podzielna przez 2 wybieramy jedną osobę z gr I , w przeciwnym razie wybieramy osobę z
gr II olicz prawdopodobieństwo że wybrana osoba będzie dziewczynką
16 mar 22:46
Aga1: Jeśli znasz drzewka , to tu się mogą przydać.
16 mar 23:14
ktoś:
grI grII
47 / \ 37 27 / \57
d ch d ch
tylko to wiem jak mogę zrobić dalej czarna magia
16 mar 23:44
Aga1:

Ale najpierw rzucamy kostką.
| | 1 | | 4 | | 1 | | 2 | | 6 | |
P(A)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| = |
| | 2 | | 7 | | 2 | | 7 | | 14 | |
17 mar 09:00