wielomiany
zagubiona : (1+x)3 ile to jest?
16 mar 20:53
asdf: wskazówka:
(1 + x)(1 + x)(1 + x) = (1 + x)3
(1 + x)(1 + x) = (1 + x)2
16 mar 20:57
Beti: zastosuj wzór skróconego mnożenia:
(a+b)3 = a3+3a2b+3ab2+b3
podstawiając: a=1; b=x
16 mar 20:58
zagubiona : zrobiłam to tylko chce sprawdzic czy sie nie pomyliłam
16 mar 21:02
Beti: to napisz co otrzymałaś − sprawdzimy
16 mar 21:04
zagubiona : 1+3x+3x2+x3
16 mar 21:06
dziuba: ok
16 mar 21:09
zagubiona : dobrze?
16 mar 21:10
zagubiona : a to wszystko razy x2 to x5+3x4+3x3+x2 ?
16 mar 21:11
asdf: nom
16 mar 21:12
16 mar 21:16