geometria pomocy!:<
monika: Tworząca stożka o długości 10√3 cm jest nachylona do podstawy pod kątem 30 stopni. Oblicz
pole powierzchni całkowitej stożka.
jak to zrobić? :<
16 mar 20:47
Beti: stosując funkcje tryg. mamy:
r = 15
h = 5√3
P
c = πr
2 + πrl = ... podstaw i policz
16 mar 20:54
monika: czemu tam jest h przez l?
16 mar 21:08
monika: to Pc = 225 π + 150√3
16 mar 21:15
monika: ?
16 mar 21:15
Beti: wysokość dzielisz przez tworzącą − z def. sinusa
16 mar 21:15
Beti: a tak wogóle to ta wysokość nie jest Ci potrzebna . To tylko moja nadgorliwość
16 mar 21:17
Beti: Pc jest OK
16 mar 21:17