ciągi
martyna: | | 1 | |
CIąg an dany jest wzorem rekurencyjnym a1 = 1 , a+n+1 = an + |
| . dla n ≥ 1. |
| | 4 | |
dziewiąty i dwudziestypiąty wyraz tego ciągu są pierwiastkami wielomianu
W
(x) = x
3 + ax
2 + bx + 5. Wyznacz argumenty dla, których wielomian W przyjmuje wartości
niujemne.
16 mar 19:15
16 mar 19:22
martyna: z tym wielomianem nie trzeba nic robić ?
17 mar 17:46
martyna: | | 37 | |
a9 nie powienno być |
| ? |
| | 4 | |
17 mar 17:53
martyna: a nie juz rozumiem .. dziękuję
17 mar 17:59