matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
beata:
x
3
−x
a w f(x)=
sa asymptoty pionowe
x
2
−x
16 mar 19:06
Basia:
D = R\{0,1}
x(x
2
−1)
(x−1)(x+1)
f(x) =
=
} = x+1
x(x−1)
x−1
lim
x→0
±
f(x) = 1 lim
x→1
±
f(x) = 2 no to nie ma asymptot pionowych
16 mar 19:09