pomocy
Moniś: pomocy! było 10 stołów i 15 szaf . zostały uszkodzone 2 sztuki. oblicz prawdopodobieństwo ze
zostały uszkodzone :
a) stół i szafa i b) dwa stoły
pomocy to bradzo wazne
16 mar 18:37
Aga1: Takie zadanie na pewno było rozwiązywane na tym forum.
16 mar 18:39
E=MC^2: | | 25*24 | |
|Ω| = C225 = |
| = 25*12 = 300 |
| | 2 | |
Ad. a)
|A| = C
110*C
115 = 10*15 = 150
Ad. b)
| | 10*9 | |
|B| = C210 = |
| = 5*9 = 45 |
| | 2 | |
16 mar 19:12
moniś: a spoko bo ja na jana obliczyłam ze P(A)= 2/5 a P(B)=12
16 mar 19:23