Funkcja kwadratowa
Piotr: Sprawdź czy 4 jest wartością funkcji f(x)= −2(x+1) jeśli D=(−3;2].
16 mar 15:18
Basia:
f(x) = 4 ⇔ −2(x+1) = 4 ⇔ −2x − 2 = 4 ⇔ −2x = 6 ⇔ x= −3∉(−3;2]
wniosek należy do Ciebie
16 mar 15:25
Piotr: aa czyli 4 jest wartością funkcji f(x)= −2(x+1) gdyż 4 należy do (−3;2]
16 mar 15:28
invisible: jak nalezy jak nie nalezy 4
16 mar 15:30
Basia:
nie jest bo f(x) = 4 ⇔ x= −3 a −3∉D (nie należy do dziedziny)
16 mar 15:31
invisible: czyli mialam racje?
16 mar 15:32
Basia:
invisible miałeś
16 mar 15:41