matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz łączna długość krawędzi
gość:
w graniastosłupie prawidłowym trójkątnym wysokość graniastosłupa jest równa wysokości podstawy i ma 10
√
2
. Oblicz łączna długość krawędzi
16 mar 01:39
Aga1:
a
√
3
H=
=10
√
2
2
20
√
6
a=
3
2
2
x=
H=
*10
√
2
3
3
20
√
2
x=
3
b
2
=x
2
+H
2
b= S=3a+3b=
16 mar 08:09