matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile wynosi m
ktoś:
proszę o pomoc liczba 1 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x) =(2−m)x+1 wynika stąd że m=3
16 mar 00:01
Tragos:
f(1) = 0 2−m + 1 = 0 m = 3 dobrze
16 mar 00:02
ktoś:
dziękuje
16 mar 00:08