wyliczenie
mentecaptus: 10cm = 2πr ... wylicz 'r' może to jest banalnie proste,ale nie potrafię sobie z tym w tej
chwili poradzić
15 mar 22:37
Ania: 10cm=2*3,14 r
10cm=6.28r /6.28
1,592cm=r
15 mar 22:42
mentecaptus: dziękuję
15 mar 22:45
sla1: a ja wolę r=102π
więc
r=5π
nie ma tu przyblizonych wartości i przeważnie w odpowiedziach do takich zadań zostaje pi.
W tym rozwiązaniu Ani, trzeba będzie napisac wartość przybliżoną.
15 mar 22:54
Artur z miasta Neptuna:
zwłaszcza że później to π z mianownika mu się skraca (wynika z danych w zadaniu)
15 mar 23:08