matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj na podstawie definicji czy jest to ciąg geometryczny
ak91512:
Proszę pomóżcie mam wyznaczyć z tego wzoru an=2*4
n
+
1
a1, a3, q,
15 mar 22:30
pomagacz:
a
n
= 2 * 4
n+1
a
1
= 2 * 4
2
= ... a
3
= ... czy a
3
= a
1
* q
2
?
15 mar 22:32