matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ FUNKCJĘ WYKŁADNICZĄ:
HONDZIK:
HONDZIK: proszę o pomOC OBLICZ FUNKCJĘ WYKŁADNICZĄ: a) 27
−5/3
+(1/16)
1/4
= b) √2*4
1/3
*8
−1/3
= c) 2−4+(4/3)
−2
+(2/5)
−3
= d) [5−3*(2/5)
0
]
−2
=
15 mar 21:33
tomek:
d) 2
−2
15 mar 21:38