matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
???Pomożecie??:
Nierówność f(x)= 3(1−x)+x > 3(3−2x)jest prawdziwa dla a)x= −2 b) x= 32 c) x= √2 d) x= √5 wiem, że to odp. d ale nie wiem dlaczego
15 mar 20:39
Gosiaa:
bo jak podtawisz odp d) pod x to spełni ci się warunek ...xD
15 mar 21:28