planimetria
Daria: Pole S trójkąta ABC spełnia równość S= a2− (a−c)2, gdzie a,b,c są długościami boków trójkąta
leżącymi naprzeciw kątków o miarach α, β, γ. Wyznacz miarę α
15 mar 20:15
Ted:
S=a
2−a
2+2ac−c
2=c(2a−c)
S=bcsinα
bcsinα=c(2a−c)
15 mar 20:35
rumpek:
A nie powinno być:
S = a
2 − (b − c)
2 
?
I wzór na pole trójkąta
Ted:
15 mar 20:41
Ted: ... no tak ... zjadłem 1/2 −
15 mar 20:48
rumpek:
15 mar 20:48
Eta:
To proszę do "zjedzenia"
15 mar 20:50
rumpek: Dla kogo ?
15 mar 20:52
rumpek: a pardon
Teda teraz doczytałem
15 mar 20:52
rumpek: tak to jest jak się nie chodzi na sprawdziany z polskiego
15 mar 20:53
Daria: dzięki
16 mar 21:26