matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:/
???Pomożecie??:
Nierówność f(x)= 3(1−x)+x > 3(3−2x)jest prawdziwa dla a)x= −2 b) x=
3
2
c) x=
√
2
d) x=
√
5
15 mar 19:41
Jac:
d
15 mar 19:43
???Pomożecie??:
a jak to zrobiłeś
15 mar 19:49