Narysuj wykres funkcji y=cos(x−π/6)
Aya: Narysuj wykres funkcji y=cos(x−π/6)
15 mar 19:27
Aga1: | | π | |
Narysuj wykres y=cosx i przesuń go w prawo o |
| |
| | 6 | |
15 mar 19:28
Aya: niewiem jak przesunac w prawo to dzialanie ...
15 mar 19:29
Aga1: Jeśli od zera do jedynki przyjmiesz dwie kratki na osi y, a od zera do π sześć kratek na osi x,
| | π | |
to przesunąć o |
| w prawo znaczy o 1 kratkę w prawo. |
| | 6 | |
15 mar 19:33
Aya: rozrysowalam to i nadal nie rozumiem jak to zrobic
15 mar 19:37