prawdopodobieństwo
Jula: P⊂A P(A)=0,7 P(B)=0,3
Oblicz P(A∪B)
15 mar 19:21
Aga1:

A może B⊂A?
Wtedy
P(A∪B)=PA)=0,7
15 mar 19:24
pigor: ... ponieważ B⊂A (... jak się domyślam) , to A∩B=B ,
więc
P(AUB)= P(A)+P(B)−P(A∩B) = P(A)+P(B)−P(B) = P(A) =
0,7 . ...
15 mar 19:27
Jula: a rzeczywiście, powinno być B⊂A
ale skąd 0,7?
15 mar 19:27
Jula: aha, jak wysyłałam wiadomość, to jeszcze nie było odpowiedzi pigora
dzięki
15 mar 19:28
pigor: ...

nie musiałaś czekać ...
na mnie, bo to co napisałem widać ładnie na rysunku
Agi
15 mar 19:33