Potrzebuję na jutro pilnie: Dla jakich wartości parametru m funkcja: a) f(x)=(3
koleś: Potrzebuję na jutro pilnie:
Dla jakich wartości parametru m funkcja:
a) f(x)=(3m−m2)x+2 jest malejąca
b) f(x)=−x2+10mx+ 8 jest rosnąca jedynie w przedziale (−nieskoń, ; 4>
Podaj miejsca zerowe funkcji
f(x)=x3+3x2−2x−6
15 mar 18:30
Tragos: a) funkcja liniowa
malejąca, gdy a < 0
3m − m
2 < 0
m ∊ .....
b) p = 4
5m = 4
m = ?
2. f(x) = x
3 + 3x
2 − 2x − 6 = x
2(x + 3) − 2(x + 3) = (x
2 − 2)(x + 3) = (x −
√2)(x +
√2)(x + 3)
miejsca zerowe: −
√2,
√2, 3
15 mar 18:47
Tragos: miejsca zerowe: −√2, √2, −3
15 mar 18:48
koleś: prosze rozpisać po koli co trzeba robić
15 mar 19:12
koleś: po kolei
15 mar 19:13