matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
tomek:
w klasie jest 14 dziewczyn i 10 chlopcow wybierasz losowo 3 osoby oblicz prwdopodobienstwo ze trafisz 2 chlopców i 1 dziewczyne
15 mar 17:15
Święty:
24
3
|Ω|=
10
2
14
1
|A|=
*
P(A)=?
15 mar 17:21
Artur z miasta Neptuna:
14*10*9
P(A) =
*3
24*23*22
15 mar 17:21