matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
ania:
f(x)=(3x+2)
4
*(5x+3)
5
15 mar 16:30
Basia:
f'(x) = 4(3x+2)
3
*3*(5x+3)
5
+ 5(5x+3)
4
*5*(3x+2)
4
= ..................... dokończ tylko nie podnoś do żadnych potęg
15 mar 16:36