matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartosci
Neli:
Prosze o pomoc
Wyznacz wartosci a i b tak aby liczby 1 −1 byly pierwiastkami wielomianu W(x)=3x
2
+ax+bx−4
15 mar 16:27
123:
Oblicz: W(1) = 0 W(−1) = 0 Masz układ równań z 2 niewiadomymi: a i b...
15 mar 16:29