matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
monika:
Oblicz miary kątów trójkata ograniczonego prostymi o równaniach:
√
3
y=
x
3
y=x y=4
15 mar 16:18
monika:
15 mar 16:39
Święty:
tg(α+β)=1 α+β=45
0
√
3
tgβ=
3
β=30
0
α=45
0
−30
0
=15
0
γ=β=30
0
δ=180
0
−45
0
=135
0
Odp. α=15
0
γ=30
0
δ=135
0
Powinno być dobrze jak się gdzieś nie machnąłem
15 mar 16:41
monika:
dzieki
jest ok
15 mar 16:46