matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa
invisible:
Funkcja liniowa f(x)=(m−1)x+5 ma miejscie zerowe równe 2. Zatem: m=6 , m=−1,5, m=1, m=5 Nie rozumiem tego to ile to m bedzie mialo prosze niech mi ktos to wytlumaczy tak abym zrozumiala.
15 mar 16:18