matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedziny podanych funkcji
Sobek:
Wyznacz dziedziny podanych funkcji a) f(x)= 10
√
x
b) f(x)=
1
x
c) f(x)=
1
√
x
d) f(x)=
x+1
x−1
e) f(x)=
4,5
2x+4
f) f(x)= 2
x
g) f(x)=
1
2
x
h) f(x)= e
x
i) f(x)= 92+10 log x j) f(x)= 3 ln x
15 mar 15:52