matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane jest wyrazenie
Neli:
2x+3
Dane jest wyrazenie W(x)=
o ktorym wiadomo ze W(1)=W(−1) Wyznacz liczbe m
x−m
15 mar 15:36
Święty:
5
W(1)=
1−m
1
W(−1)=
−1−m
W(−1)=W(1)
1
5
=
−1−m
1−m
...
15 mar 15:38