matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy !!!
Kama:
oblicz dla jakich a i b wielomiany P(x)=(x
2
−2)
2
i W(x)=x
4
+(a+5)x
3
+bx
2
+4 sa rowne
15 mar 15:27
Basiek:
P(x)=x
4
−4x
2
+4 0=a+5=> a=−5 −4=b
15 mar 15:30