prawdopodobieństwo
izka: Co jest bardziej prawdopodobne, otrzymanie dwóch orłów w trzech rzutach monetą, czy sumę oczek
mniejszą od 6 w dwóch rzutach kostką do gry?
Powiedzcie jak mam to obliczyc?
15 mar 15:27
izka: up
16 mar 22:41
asdf: Ω
1 = 2
3
A = {O,O,R; O,R,O; R,O,O}
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Ω
2 = 36
B = 10
P(A) > P(B)
16 mar 22:52
Aga1: Obliczyć prawdopodobieństwa, i to zdarzenie jest bardziej prawdopodobne, którego
prawdopodobieństwo jest większe.
3 −krotny rzut monetą
IΩI=2
3=8
IAI=3
2−krotny rzut kostką
IΩI=36
IBI=10
| | 10 | |
P(B)= |
| =I co jest większe P(A), czy P(B)? |
| | 36 | |
16 mar 22:52
izka: Wieksze jest prawdopodobieństwo zdarzenia A, tak?
17 mar 06:55