wyznacz pierwiastki wielomianu
Kama: wyznacz wartosci m i n dla ktorych liczby 2 i −5 sa pierwiastkami wielomianu okreslonego wzorem
W(x)=2x3+nx2−(n+m)x−10
15 mar 14:55
Miłosz: W(2)= 2(2)3+...
W(−5)=
układ równań
15 mar 15:40
Kama: tak wiem ale czy mozesz mi powiedziec ile ci wyszlo n i m
15 mar 15:54
NaomiDomp: That's an interesting topic! When it comes to solving polynomial equations, it can be quite a
challenge but also rewarding. For those looking to take a break from math, have you tried Snow
Rider 3D? It's a fun way to unwind, especially if you enjoy thrilling rides down snowy slopes!
https://snowriderfree.com/
6 sty 07:09