matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
nitka:
Obliczyć sinα−cosα , jezeli sinα+cosα=α rozumiem że nie mogę zrobić tego tak..? sinα−cosα = sinα + (−cosα) = sinα+cosα = α
15 mar 12:10
Artur z miasta Neptuna:
Wskazówka
(sinα + cosα)
2
+ (sinα − cosα)
2
= 2sin
2
α + 2cos
2
α
15 mar 12:21