prosze pilnei potrzebuje
mania: podstawy trapezu prostokatnego maja dlugosc 6 i 10 cm oraz tangens kata ostrego równy 3. oblic
zpole tego terpezu
15 mar 00:40
mania: prosze o pomoc
15 mar 00:53
Eta:
Przedstaw swoje rozwiązanie

......... sprawdzimy
15 mar 00:54
ola: ni ekumam tego

moze pomozesz ? mam to na jutro
15 mar 01:06
Eta:

|AB|=10 |DC|=6
|EB|=|AB|− |DC|= 10−6= 4
| | h | | h | |
tgα= |
| ⇒ |
| = 3 ⇒ h= 12 |
| | 4 | | 4 | |
| | |AB|+|DC| | |
P= |
| *h= ............ podstaw dane i dokończ |
| | 2 | |
15 mar 01:18