matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Paulka:
x−3 2/2x−3 = x−3 /1−2x
14 mar 22:59
Paulka:
x−3/2x−1=x−3/1−2x
14 mar 23:01
Eta:
1
założenie: 2x−1≠0 ⇒x≠
2
x−3
x−3
=
2x−1
1−2x
x−3
x−3
= −
2x−1
2x−1
x−3+x−3
=0 ⇒ 2x−6=0 ⇒x=.........
2x−1
14 mar 23:21