2√2
Wołek: 2√2 3√81 4√7
Jak to się liczy? .... no 2*2=4? czy dodaje ? Podajcie rozwiązania
14 mar 22:45
Aga1: 2√2 a co z tym masz zrobić?
3√81=3*9=
14 mar 22:53
Wołek: 2√2 = 2*2=4?
14 mar 22:57
asdf: 3√81
można to obliczyć na 2 sposoby:
3 podnosisz do potęgi drugiej i zapisujesz to w pierwiastku i mnożysz √81
√32 * √81= √9 * 81 = √729 = 27
albo:
3√81 = 3 * 9 = 27
14 mar 23:00
asdf: 2 = √22 = √4
i teraz masz:
2√2 = √4 * √2 = √8
14 mar 23:02
14 mar 23:06
asdf: brawo
14 mar 23:08
Wołek: okej zrozumiałem wielkie dzięki
14 mar 23:09
asdf: no i git
14 mar 23:11