matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FIZYKA
Techniczna:
Po desce nachylonej pod kątem α = 30 stopni do poziomu stacza się bez poślizgu walec o masie m = 2 kg i promieniu R = 0,2 m. Oblicz przyspieszenie a środka masy tego walca.
14 mar 22:19
jik:
t
20 kwi 09:53
wafleek:
23 mar 16:51