matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kasia:
2
sinα=
i α jest kątem ostrym. Oblicz cos
2
α+tgα
3
14 mar 21:01
Artur z miasta Neptuna:
2
4
4
5
√
5
sin =
⇒ sin
2
=
⇒ cos
2
= 1−
=
⇒ cos =
⇒ tg =
3
9
9
9
3
2/3
2
2
√
5
=
=
√
5
/3
√
5
5
5
2
√
5
cos
2
+ tg =
+
= ...
9
5
14 mar 21:03
ola:
Co to ten kwadrat?
14 mar 21:09