ciągi
adam: wyznacz wartość x tak aby liczby
4x+2
5x+1
9x−2
w podanej kolejności tworzyły ciąg arytmetyczny
8 kwi 21:43
Eta: Podpowiadam
8 kwi 21:44
Eta:
4x+2 , 5x +1, 9x −2 −−−− tworzą ciąg . arytm.
z def. ciągu mamy:
2( 5x +1)= 4x +2 + 9x −2
rozwiąż to równanie i wylicz x
8 kwi 21:46
adam: to 2/3 tak?
8 kwi 22:03
Eta:
tak! x =
23
możesz teraz podstawić za x=
23
i zobaczysz ,że tworzą ciąg arytm. te trzy liczby
Będziesz mieć pewność na 100%
8 kwi 22:05
adam: dzięki !
jak wstawić buzkię
8 kwi 22:07
Eta: 
< buziak > bez spacjii
8 kwi 22:17
adam: <uśmiech>
8 kwi 22:32
Eta: 
< bukiet >
8 kwi 22:33
Basia: A jęzorek jak wstawić ?
8 kwi 22:34
Eta: 
: P bez spacji
8 kwi 22:38
8 kwi 22:48
xpt: wpisz
:P by otrzymać

by otrzymać

napisz
;P
8 kwi 23:01
Basia:
8 kwi 23:02
8 kwi 23:03
Eta:
8 kwi 23:03
Basia: 
a dlaczego nie działa <jezyk1> i <jezyk2> ?
8 kwi 23:05
Eta:
8 kwi 23:05
xpt: bo Jakub nie ustawił ;)
8 kwi 23:06
Eta: Do Basi
8 kwi 23:07
Basia:

Też umiem !

Pokaż coś jeszcze !
8 kwi 23:07
Basia: I do ETY też
8 kwi 23:07
Eta:
8 kwi 23:08
Basia: Macie gdzieś spis tych emotikonów czy umiecie na pamięć ?
Ja tego nigdy nie spamiętam !
8 kwi 23:10
8 kwi 23:10
Eta: No to Sory Basia
8 kwi 23:11
8 kwi 23:14
adam: Basiu jak jest boli głowa
8 kwi 23:14
8 kwi 23:15
Jakub: Tutaj są wszystko emotikonki dostępne na forum
https://matematykaszkolna.pl/forum/spisEmotikonek.html
8 kwi 23:17
adam: SUPER pozdrawiam
8 kwi 23:18
8 kwi 23:19
xpt: te z Tuxem nie działają ;
(
np ";
]" powinno dać https://matematykaszkolna.pl/forum/emots/3/kwadr.gif, a daje
8 kwi 23:21
adam: ETA proszę o spis

a pingwiny z czym się pisze
8 kwi 23:22
8 kwi 23:25
Jakub: @adam
pingwinki są na dole, większość działa
@xpt
nie ma tuxa tylko

bo wcześniej to wchodzi i już nie przetwarza na tuxa
8 kwi 23:26
Eta:
8 kwi 23:28
Jakub: proszę bardzo Basia
8 kwi 23:28
Jakub: i Eta
8 kwi 23:29
Eta: szóstka
8 kwi 23:29
Eta:
Jakub
8 kwi 23:30
adam: dzięki Jakub
8 kwi 23:34
Eta:
8 kwi 23:36
@adam: @xpt
αβδπΩ∞⇔≠
8 kwi 23:45
adam: jak wejść w ten spis ciemny jestem!
8 kwi 23:47
Eta: Masz adres od Jakuba..... wpisz ten adres i otworzysz.
zapisz do ulubionych i masz pod ręką .......
8 kwi 23:50
adam: ok no tak
8 kwi 23:51
Basia: Wrzuć ten adres
https://matematykaszkolna.pl/forum/spisEmotikonek.html
do przeglądarki i już
8 kwi 23:52
9 kwi 00:01
Eta: xpt.....Widziałeś ,że zgubiłeś
35 w zadaniu



!
z książką
9 kwi 00:04
xpt: 35 zadań w tą czy w tamtą nie robi zbytniej rożnicy

Jak by ten pięciokrotny X nie krzyczał, tylko by powiedział normalnie to bym zrobił to
zadanie za pomocą ciągu i bym nic nie zapomniał
9 kwi 00:09