prosze o pomoc
karolina: 1.określ dziedzinę
a) y=
√x+1 + u{1} / {x}
b) y=
√5 / {∥x∥−x}
c) y= x{x+8} / {
√x=8}
2.podaj miejsce zerowe
a) y= {7x+7} / {x
2−4)
b) y= {x
2−1} / {x
2−2x−3)
tam gdzie jest "/" to ma być ulamek
14 mar 20:08
Artur z miasta Neptuna:
a)
√x+1 ≥ 0 ⋀ x ≠ 0 ... czyli

analogicznie całą resztę
14 mar 20:11
karolina: czyli ?
14 mar 20:12
Artur z miasta Neptuna:
czyli:
b) ||x|| − x ≠ 0
c)
√x−8 ≥ 0 ⋀
√x−8≠0
2.
podaj miejsce zerowe ... czyli:
| | x2−1 | |
b) 0 = |
| (UWAGA  dziedzina  ) |
| | x2−2x−3 | |
14 mar 20:19
karolina: dzieki
14 mar 20:25
kari: jak to obliczyc
7x+7
a) 0 =
x2−4
14 mar 20:38