matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
1:
wyznacz zbior wartosci funkcji: cosx−cos
x
2
=y
14 mar 19:58
Eta:
x
cosx = 2cos
2
−1
2
x
x
y= 2cos
2
−cos
−1
2
2
x
t= cos
, t€ <−1,1>
2
y= t
2
−t−1 teraz dokończ............
14 mar 20:04
1:
licząc wierzchołek to bedzie: −
5
4
czyli ZW ∊ < − 1 , 1> ?
14 mar 20:28