pomocy
miki: Proszę o pomoc
suma współczyników po uporządkowaniu wynosi

?
W(x)=(2x
23−3x
15)
2010
14 mar 19:34
Eta:
Suma współczynników to wartość
W(1)=...........
14 mar 19:36
miki: dlaczego? proszę o wytłumaczenie
14 mar 19:39
Eta:
W(x) = 5x5−2x3 −3x+1
W(1)= 5 −2−3+1= ...
14 mar 19:40
Artur z miasta Neptuna:
niech:
W(x) = ax
5 +bx
4 + cx
3 + dx
2 + ex + f
szukana jest suma współczynników, czyli:
a+b+c+d+e+f =

zauważ, że jeżeli pod 'x' podstawisz 1 to dokładnie to dostaniesz, czyli:
W(1) = a+b+c+d+e+f

takie wytłumaczenie wystarczy
14 mar 19:42
miki: DZIĘKI WIELKIE rozumię
14 mar 19:48