matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc!
Aleksandra:
Wykaż, że jeżeli α jest kątem ostrym, to tg α +U{1}{tgα)=U{sinα cosα).
14 mar 19:22
Artur z miasta Neptuna:
1
sin
cos
sin
2
+ cos
2
L =tg +
= tg +ctg =
+
=
=
tg
cos
sin
sin*cos
1
=
= P
sin*cos
14 mar 19:25