matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc!
Aleksandra:
2
tangens kąta ostrego trójkąta prostokątnego jest równy
. Wyznacz długości
3
przyprostokatnych tego trójkata jesli wiesz, że ich długości różnią się o 12.
14 mar 19:18
Artur z miasta Neptuna:
2
tgx =
⇔ 3x = 2x
3
skoro 3x = 2x + 12 to 'x' wynosi
zatem 3x wynosi
oraz 2x wynosi
14 mar 19:27