Podrzucilby ktos jakis pomysl?
izaa: W trojkacie rownoramiennym kat przy podstawie ma miere α. Oblicz stosunek promienia okregu
wpisanego do promienia opisanego na tym trojkacie.
14 mar 19:02
asdf: równoramiennym? a nie równobocznym?
14 mar 19:07
sla1:

to bez obliczeń wiadomo.
14 mar 19:10
sla1: właśnie równobocznym
14 mar 19:10
sla1: to było dla równobocznego zatem
14 mar 19:11
izaa: nie nie,ma byc rownoramienny
14 mar 19:51
izaa: jakby byl rownoboczny to bym wiedziala
14 mar 19:52
izaa: halo
14 mar 20:07
Eta:
| a | | a | |
| = 2R ⇒ R= |
| |
| sin(180o−2α) | | 2sin2α | |
| r | | α | | a | | α | |
| = tg |
| ⇒ r= |
| *tg |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | r | |
to: |
| =.................... |
| | R | |
14 mar 20:17
izaa: Dziekuje
14 mar 21:47
Eta:
14 mar 21:48